.
Свали PDF

Политика без политика: "ние" и "те" в протестите и кризата на представителството

Мадлен Николова, Жана Цонева, Георги Медаров
  • година: 2014
  • град на публикуване: София
  • издател: Фондация "Медийна демокрация"
  • страници: 94 с.
  • ISBN: ISBN: 978-954-92318-8-5
"Политика без политика" предлага възможно схващане на настоящата криза на политическото представителство. Текстът поставя в контекста на тази криза и начините, по които се формират образите на обществените противоречия, препращайки към множество протестни движения в България и чужбина. Фонът на този текст е питането относно практическите условия и възможности за осмисляне, обговаряне и оспорване на социалните антагонизми в задълбочаващата се криза на неолибералния капитализъм, като политическото се преоткрие в непатологична форма.

Мадлен Николова е студентка по културология в СУ "Св. Климент Охридски". Георги Медаров е докторант по социология в СУ "Св. Климент Охридски". Жана Цонева е докторантка по социология в Централноевропейски университет, Будапеща. Тримата са част от Социален център "Хаспел" и колектива Нови леви перспективи и заедно са автори на блога Истерическа парезия.

Прочетена 6933 пъти
Публикувана в Терен

Семинар_BG

Семинар_BG e създаден с подкрепата на програма "Идеи" на Министерство на Образованието и Науката на Република България.

ЗА НАС - В процес на разработване.

Новата Празничност

Този уебсайт използва бисквитки за управление на навигация и други функции. Използвайки нашия уеб сайт, вие се съгласявате, че можем да поставим тези видове бисквитки на вашето устройство.
Повече информация Съгласие Отказ